Kevätretki Sõrveen 2023

Sõrve 31.5.-4.6.2023 (4 yötä)

Tutustumme Sõrven niemeen historiaan, linnustoon ja kasveihin – etenkin kämmeköihin. Lintujen kevätmuutto alkaa pikkuhiljaa hiipumaan mutta ajankohta sopii vielä hyvin mm. suosirrien ja muiden arktisten kahlaajien muutolle. Alueella normaalisti tavattavia muita päämuuttajia ovat mm. vesipääsky, karikukko, kuhankeittäjä, kultarinta, luhtakerttunen, idänuunilintu. Pikkuharvinaisuuksia ovat sepelsieppo, rantakurvi ja mustahaikara. Suurharvinaisuuksia vastaavaan aikaan ovat olleet mm. mustaotsa-, ja punapäälepinkäinen sekä mehiläissyöjä ja aavikkotulkku tai sopivien tuulien sattuessa ihan mitä vaan! Katso Sõrvessä tavattujen lajien ja harvinaisuuksien lista tästä. Katso myös lintukuvia täältä.
Kämmeköistä tikankontin kukinta on parhaimmillaan. Retkellä tutustutaan myös muihin alueella esiintyviin kukkiviin kämmeköihin, kuten punakämmekkä, leveälehtikämmekkä, kimalaisorho, miehenkämmekkä, pyramidikämmekkä ja soikkokämmekkä.
Lue lisää Sörven retkikohteista täältä. Sõrve, Loode, Rahuste, Kaimri, Looden tammimetsä,

retken alustava hinta 550eur/henkilö

Ilmoittaudu retkelle alla olevalla kaavakkeella. Kerro viestissäsi myös osallistutko yksin vai yhdessä jonkun kanssa.

Ilmoittaumisen jälkeen saat vielä myöhemmin vahvistussähköpostin

HUOM! Ilmoittauminen ei vielä sido lähtijää vaan se tapahtuu myöhemmin sähköpostilla, eikä ennakkomaksuja peritä. Kysy tarvittaessa myös varasijoja tai muita retkiajankohtia.

palaa takaisin retkisivulle