Kaimrin lintujärvi, SAAREMAA

Koko ja laajuus:

Pienehkö lintujärvi metsän siimeksessä

Saavutettavuus: tahtitahti

Kohteelle länsikautta vievä autotie on kapea, joten ole tarkkana. Etenkin keväällä kannataa harkita tarkkaan ajaako vai käveleekö kohteelle. Mikäli päättää ajaa tien tai on maastoautolla liikkeellä tien voi ajaa myös läpi, koska kääntäminen ei ole kesken mahdollista.

Linnut:

Järvellä pesii säännöllisesti Virossa harvinaisena laulujoutsen, mutta pesä ei aina erotu tielle. Kohteella on tavattu myös uikkuja, ja härkälintu lienee jokavuotinen. Harvinaisuuksia ovat mustakaulauikku ja pikkuhuitti, sekä 2017 havaittu ruskosotkapari.

Majoittuminen sekä muut palvelut:

Lähin majoituspaikka on sõrven lintuasema tai Juri Mittin majatalo

Ajo-ohje:

Kuressaare-Sääre tieltä käännytään Loulahdelle vievälle tielle, mutta oikealle käännytään heti kun mahdollista. Kapea metsätie (käytännössä yksisuuntainen) jatkuu pitkälle pohjoiseen, mutta päättyy takaisin päätielle.

Lisätiedot: –

Paras aika havainnoida:

Kevät tai alkukesä

naytakartalla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s