Rakvere, LÄÄNE-VIRUMAA

Koko ja laajuus:

Rakvere kuuluu maan kymmenen suurimman kaupungin joukkoon. Suuri alkuhärkää esittävä Tarvas-patsas vartioi 1200-luvulta peräisin olevia linnanraunioita. Linnan eteläpuolella on 2,5 km pitkä rauhallinen puisto, ensin valliniitty, sitten tammimetsä ja eteläpäässä suurten puiden sekametsä, joka jatkuu edelleen vielä 2 km itään. Muutaman kilometrin päässä kaupungin eteläpuolella on pieniä lampia.

Saavutettavuus: tahtitahtitahti

Tallinnasta on Rakvereen 99 km, valtaosin moottoritietä. Juna vie Tallinnaan, muualle pääsee bussilla.

Lajisto:

Kaupunkin keskivaiheilla sijaitsevan linnan kupeessa rehottaa mahtava suojeltu tammisto. Lajisto ei ole kauhean luonnontilaista koska kaupungin asukkaat käyttävät aluetta ulkoilu-alueena ja polkuja menee melko tiuhaan sinne tänne. Tästä kärsii ainakin lahopuuta tarvitseva lajisto kuten käävät. Tammisto on kuitenkin maalle yhden lajin ainoa esiintymispaikka, nimittäin isokarvakäävän (Inonotus dryophilus). Laji joka on erikoistunut tammen lahottamiseen. Virossa tammia on melko paljon verrattuna Suomeen mutta lahopuuta ei ole merkkittävän paljon oikeastaan missään suojelu-alueiden ulkopuolella.

Linnan valleilta arvelisi löytyvän sotajoukkojen mukana kulkeutunutta kasvistoa. Tammimetsän pohjalla vuokkomeren lomassa rehottaa imikkä, näsiä ja linnunherne. Metsissä elää tavallisen lintulajiston lisäksi ainakin nakkeleita ja tammitikkoja.

Majoittuminen ja muut palvelut:

Rakvere on kunnon kaupunki, josta saa kaiken tarvitsemansa.

Rakenteet:

Ajo-ohje:

Rannapungerjan tie (88) johtaa suoraan keskustasta Vetiku-järville. Kehätieltä on 2 km Vetikun risteykseen.

Laekveren tiellä (21) tulee vastaan bussipysäkki ’Karkuse tee’, jonka kohdalla lounaan puolella on soistuma.

Koeraveren tietä (22/133) pitää kulkea kehätieltä laskien 3 km, jolloin pellon keskeltä lähtee pieni hiekkatie koilliseen kepoisille lampareille.

kRakvere osm

Lisätiedot:

Rakvere tunnetaan myös lepakoistaan.

Paras aika havainnoida:

Kevään kukkaloisto ja syksyn ruska.

In short:

Rakvere is a fairly large town with all necessities available. A nice park lies along the town’s west and south side. Starting from the castle ruins we find first open meadow, then an oak stand and even further south mixed forest. Expect to find Woodpeckers and common forest dwellers.

There are small water-bodies a little further south. Along road 88 go 1,3 miles and turn NE to Vetiku. On road 21 stop at ‘Karkuse tee’ bus-stop where a marshy area is on the SW side. If you take roads 22/133 and after two miles turn left you will come to small pools. (Distances measured from the ring road.)

naytakartalla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s