Uutiset 2022

24.10.2022

Viron retkiopas -kirjan hintaa on nyt pudotettu pysyvästi 20 euroon!

Tilaa kirja itsellesi tai lahjaksi täältä!

5.9

Ylen toimittaja käväisi Paljassaaressa. Artikkelin voi kokonaisuudessaa lukea täältä.

https://yle.fi/uutiset/3-12593227

Lisää puhetta ja kuvaa tulee Uudenmaan alueuutisissa tällä viikolla. Myöhemmin aineisto on kuunneltavissa ylen areenassa.

30.7

Viikin lintumessut 20.8 Helsingissä!

Tule piipahtamaan messuille. Myynnissä kirjaa sekä muita kannatustuotteita.

20.4

Kiinnostus Viron retkeilyyn on palautunut tai kovaa vauhtia palautumassa. Viranomaisrajoituksia retkille ei käytännössä enää ole ja majoituspaikat alkavat täyttyä pikku hiljaa.

14.3

Rajoitukset poistuvat (vihdoinkin!)

Viron hallitus päätti tänään luopua useimmista koronapandemiian liittyvistä rajoituksista. Myös koronapassin käytöstä luovutaan, vaikkakin maskisuositus vielä säilyy mm. julkisessa liikenteessä.

Tämä tarkoittaa sitä että matkustus lisääntyy pikkuhiljaa myös Viroon ja ainakin jotkin majoituspaikat ovat jo täyttyneet pääsiäiseksi, joten jos mietit matkustamista nyt Viroon, ole nopea.

Lintujen kevätmuutto etenee verkkaisesti sillä myös Virossa lunta on edelleen melko paljon. Tallinnan seudulla kadut ovat jo mukavasti lumettomia ja etenkin Matsalun eteläpuolella pellot vapautuvat lumipeitteestä. Itäisessä ja eteläisessä Virossa lunta vielä riittää, joten kevät antaa vielä odottaa.

8.1

Vuosi vaihtuu – lukijat vähenevät?

Pahaksi äitynyt tautitilanne syö kävijöitä Viron matkailua koskevilta sivustoilta. Kiinnostus matkailua kohtaan on nyt ennen näkemättömän vähäistä! Tosiasiassa esimerkiksi Saarenmaalla tartunnan saaminen on ihan yhtä todennäköistä kuin kotona tai jopa paljon pienempi. Ja usein jos ollaan retkellä maastossa ollaan tekemisissä vieraiden ihmisten kanssa erittäin vähän. Saarenmaa on jopa julistautunut ”koronaturvalliseksi” alueeksi, jossa laumaimmuniteetti on saavutettu! Viron rajalla kaiken lisäksi ei edes kysytä minkäänlaisia dokumentteja maahan pääsyä varten. Jos omaat vielä koronapassin ei niinikään kotiinpaluulle ole mitään esteitä.

Kaikenlaisesta epävarmuudesta huolimatta Viron retkiopas jatkaa kuudetta vuotta opastamistaan. Matsalun kansallispuisto jatkaa edelleen sivuston luetuimpana kohteena, mutta kiinnostus myös Itä- ja Etelä-Viroa kohtaan kasvaa. Kirjan suunnitteluvaiheessa oleva toinen osa tulee käsittelemään juuri tuota aluetta. Ja kirjaa on nyt jopa toivottu, vaikka ensimmäinen osa on vasta saatu painosta ulos. Keski-Virossa ja sisämaassa onkin paljon uusia kohteita, osa erittäin mielenkiintoisia ja monet vielä suomalaisille lähes tuntemattomia kohteita. Kirjan ensimmäistä osaa saa nyt ostaa edelleen á 25 euron hintaa tätä kautta. Jos ostaa kaksi kirjaa säästää myös postikuluissa.