Sõrven lintuasema, SAAREMAA

Koko ja laajuus:

Metsiköitä, puskia ja katajien rikkomaa niittyä meren äärellä. Toisinaan myös rengastusta.

Saavutettavuus: tahtitahtitahti

Kohteelle on helppo löytää. Linja-auto kulkee Kuressaaresta Iideen, joka on noin 9 km päässä asemalta.

Linnut:

Sõrvessä on havainnoitu muuttoa ja paikallisia järjestelmällisesti vuodesta 1998 lähtien ja siellä on tavattu ainakin 11 maalle uutta lintulajia. Keväällä muutolla on nähty erityisesti piekanoja ja loppukevään arktisia kahlaajia. Kesän pesimälajeja ovat mm. merimetso ja riuttatiira. Syysmuutto voi olla rajua, 2005 laskettiin 3.8 miljoonaa peippoa viikossa. Talvella tavataan melko usein viivyttelijöitä.

Erillinen lista asemalla tavatuista harvinaisuuksista löytyy täältä.

Majoittuminen ja muut palvelut: 

Lintuasemalle mahtuu yöpymään 10 henkeä, varaukset hoitaa asemanhoitaja, Timo Nuoranen (timo.nuoranen at gmail.com). Niemen kärjessä on mukava pieni ravintola, joka on auki kesäkaudella. Lähimmät majoitukset ovat Ohessaaressa ja Jüri Mittillä n.12 km:n päässä Jämajassa. Laadlassa n.10 km:n päässä palvelee pikkuinen puoti. Tasokkaammat palvelut keskittyvät Salmeen ja Kuressaareen. Lähin bensa-asema on nykyään Mõntussa.

Rakenteet:

Niemellä on vanha ensimäisen maailmansodan aikainen tykkibunkkeri eli ns. asemabunkkeri, josta maamuuton havaitsee parhaiten.

kSLA maa

kSLA kartalla

Ajo-ohje:

Kuressaaresta vie Sääreen tie 77, kyltissä lukee Sääre 50 km ja päällyste jatkuu majakalle saakka. Lintuasema on majakalta kilometri pohjoiseen, entisen Piirivalven, nykyisen sota- & luontomuseon naapurissa.

Lisätiedot:

Lue aseman päiväkirjaa.

Paras aika havainnoida:

Kaikki vuodenajat

In short:

Sõrve observatory was founded in 1998. The main activity at SBO is counting migrants – in autumn time over a million birds fly south along the peninsula. From May till October over a hundred species can normally be seen on any given day. Eleven Estonian firsts were recorded in Sõrve. More information here.

The road 77 from Kuressaare is 50 km long and paved. Observatory is one kilometer north from the lighthouse. If you take the bus from Kuressaare then come to Iide which still leaves a 9 km walk to the observatory.

Reservations with Timo Nuoranen (timo.nuoranen at gmail.com).

naytakartalla

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s