Loode tammik, SAAREMAA

Koko ja laajuus:

Usean neliökilometrin laajuisesta Looden tammimetsästä on suojelun piirissä 56 hehtaaria.

Saavutettavuus: tahtitahtitahti

Päätien varren pysäköintiaukio on kolmen kilometrin päässä Kuressaaren keskustasta, joten paikalle pääsee helposti vaikka kävellen, pyöräillen tai tarvittaessa taksillakin.

Linnut/Lajisto

Loode tammik on merkittävä kasvikohde. Alue on tammien ja pähkinäin puhkomaa lehtoa ja niittyä. Kämmeköitä kasvaa 14 lajia, lisäksi katkeralinnunruohojen ja kevätlinnunherneiden välissä kukoistaa runsaana sikojuuri sadan muun kasvin seurassa.

Linnut ovat normaalia vanhan lehdon lajistoa – tikkoja, kerttuja, sieppoja ym. Kiinnostavampia ryhmiä ovat 500-vuotiaan tammimetsän hyönteiset, hämähäkit ja sienet.

Majoittuminen ja muut palvelut:

Kaikki Kuressaaressa.

Rakenteet:

Pysäköintipaikan kupeessa on opaskartta (huom. kartassa etelä on ylhäällä, pohjoinen alhaalla). Kuressaaren lahden lintutornille kuljetaan tätä kautta.

Ajo-ohje:

Kuressaaren keskustasta 3 km länsilounaaseen päätietä (77) pitkin.

Lisätiedot:

Puiston pian 500 vuotta täyttävä tammi on nimetty Aino Kallastakin kääntäneen kielitieteilijä Johannes Aavikun muistoksi.

Paras aika havainnoida:

Alkukesä V-VII

In short:

Loode tammik is a few square miles of partly protected old oakwood. It lies close to Kuressaare, just two miles WSW along the main road (77) from the city center.

The colourful flora includes fourteen species of orchids, while the fauna has Wild Boar, Lesser Spotted Woodpecker and other usual forest dwellers. Look for rare insects, spiders and fungi

naytakartalla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s