Retket

Viron retket ja Matkat 2020

Tälle sivulle päivittyy tietoa lintu- ja luontoretkistä sekä niitä järjestävistä järjestöistä ja yrityksistä. Tietoa päivitetään sitä mukaan kun sitä on tarjolla tai tiedossa. Mikäli haluat mukaan retkille varmista aina tietosi kunkin palvelutarjoajan omilta kotisivuilta tai yhteyshenkilöiltä, epäselvyyksien tai mahdollisten virheiden välttämiseksi.

Viron lintuseura ry:

Yleistä – Viron lintuseura (VLS) järjestää vuosittain 1-2 linturetkeä, joiden pääpaino on linnuissa, kulttuuriantia ja muuta luontoa unohtamatta. Pääasiassa tehdään 1 retki keväällä ja 1 syksyllä. Retkille osallistuminen edellyttää seuran jäsennyyttä. Katso kuvia edellisiltä retkiltä.
Vuoden 2020 retket:

Kevät: 30.4 – 3.5.2020 Matsaluun, Haeskan kartanoon nauttimaan keväästä ja hanhimassoista. TÄYNNÄ
Hinta: Kysy matkanjärjestäjältä
Lisätiedot ja varaukset: retket -sivulta

syksy: avoin

Skaftung Nature:

Yleistä – Skaftung Nature on matkoja järjestävä yritys. Se tekee retkiä monipuolisesti Suomeen ja ulkomaille. Vuosittain järjestetään myös kaksi Viron retkeä.
Vuoden 2020 retket:

Kevät: Viron kevätlinnut, 27.4.-1.5.2020

Wappuaatto Virossa. Lintumassat ja upea majapaikka Puisen niemen kärjessä tarjoavat ikimuistoisen viikonlopun 40000 lapasotkan seurassa. Arktinen muutto hanhineen ja vesilintuineen on jo sopivasti käynnissä, kahlaajia on merenlahdet täynnä ja hyönteissyöjien muutto on voimistumassa.
Hinta 720 €
alustava retkiohjelma

Syksy : Viron lintusyksy, 16.-20.9.2020

Viisipäivänen Viron syysmatka antaa enemmän ja on aikaa paremmin tutustua Viron monipuoliseen syyslinnustoon ja muuttoon. Maatsalun ympäristön lintupaikat kurkineen, Spithami ja moni muu paikka lintuineen tulevat tutuiksi puhumattakaan majapaikkamme Puisen valtavista lintumassoista (2018 mm. 100 000 peippoa). Uutuutena on päivän retki Kablin lintuasemalle seuraamaan seuraamaan valtaisaa varpuslintujen muuttoa ja rengastusta.
Hinta: n.600 €
alustava retkiohjelma 

Lue Jorma Tenovuon hauska retkikertomus vuoden 2015 syysretkestä!

Lisätiedot ja varaukset: Kari Korhonen p. 045- 1106325/skaftungnature(at)gmail.com
www.lintukurssit.info
https://www.facebook.com/Skaftungnature

Tuglas-seura

Yleistä – Tuglas-seura on Suomen vanhin ja suurin Viro-seura. Se järjestään vuosittain useita retkiä Viroon joiden pääpaino on kulttuurissa, mutta myös luontoretkiä tehdään. 
Vuoden 2020 luontoretket:

Kevät: 22.–25.5.2020 Karhuretki Koillis-Viroon

Vuoden erikoisteema: karhut!
Kulttuuria: Kuremäen eli Pühtitsan nunnaluostari, Purtsen linna ja upea Mäetagusen kartano eri rakennuksineen ja SPA-hotelleineen. Alatagusen suot ja aarniometsät, huikea Pohjois-Viron rantatörmä, Kurtnan hieno järvialue ja paljon muuta.

Hinta: alk. 600 eur
Lisätiedot ja varaukset: www.tuglas.fi
alustava retkiohjelma

Helsingin seudun LTY – Tringa ry

Yleistä – Tringa on järjestänyt aikaisemmin useampia linturetkiä Viroon. Retkille osallistuminen edellyttää seuran jäsennyyttä.
Vuoden 2020 retket:

ei retkiä

Katso retkikertomus kevätretkestä 2015
Katos retkikertomus syysretkestä 2016

Luonto-Liitto

Yleistä – Luonto-Liiton Uudenmaan piiri, eli tuttavallisemmin LUP, on suurin Luonto-Liiton kahdeksasta piirijärjestöstä. Retket ovat tarkoitettu n.15.-28-vuotiaille.

Kevät: Avoin
Hinta: avoin
Lisätiedot ja varaukset: luppi.fi 

 

dsc_0131
(c) Pentti Selin