Haapsalun alue, LÄÄNEMAA

Koko ja laajuus:

Haapsalun kaupunki työntyy pohjoiseen keskelle lintulahtea. Koillisessa levittäytyvä laaja Silma Looduskaitseala on käymisen arvoinen kohde. Haapsalun pieni kaatopaikka on naapurikunnassa, keskustasta 5km Rohukülan suuntaan. Talvinen lintuelo on vilkkainta keskustan hautausmaalla. Vedenpuhdistamo kaupungin itäreunalla, Haava-kadun itäpäässä, uudistettiin jokunen vuosi sitten, eikä siellä enää ole lintuja samassa määrin kuin ennen.

Saavutettavuus:tahtitahtitahti

Haapsaluun pääsee helposti, mutta osa lintutorneista on hieman vaikeammin löydettävissä/saavutettavissa. Promenaadi-hotellin terassilta näkee hyvin kaupungin itäpuolen Tagalahdelle. Länsipuolen Eeslaht puolestaan avautuu niemen länsirannan Lahe-kadulle.

Linnut:

Muuttokausina Haapsalun ympäristössä levähtää varsin runsaasti vesilintuja. Kesän pesimälajistoon kuuluu mm. avosetti.

Majoittuminen ja muut palvelut:

Haapsalussa on useita hyviä hotelleja, mm. Promenaadi-hotelli. Edullisin lienee keilahallin yläkerrassa sijaitseva B&B-tyyppinen Vanalinna Bowling & Hostel. Haapsalussa on tarjolla kaikki palvelut. Bussiasema on kaupungin länsilaidalla, historiallisen juna-aseman kyljessä.

Rakenteet:

Lintutorneja pönöttää Haapsalussa yksi ja Tahu lahdella toinen, Saunjalahdella useita.

 

kHaapsaluN maa
Haapsalun alue – N – area

 

kHaapsaluS maa
Haapsalun alue – S – area

 

 

Lisätiedot:

Bussit ajavat Haapsalu-Tallinna väliä lähes kerran tunnissa ja Hiidenmaallekin menee kaksi vuoroa, mutta pohjoiseen Dirhamin suuntaan ajetaan vain kolmesti viikossa.

Paras aika havainnoida:

Kaikki vuodenajat

In short:

Good numbers of waterfowl, frequently also White-tailed Eagle and Caspian Tern, can be seen. Most of the birds are in Tagalaht on the east side of Haapsalu. The best view is from ’Promenaadi’ hotel or from the tower that sits at the corner of ’Vee’ and ’Rüütli’ roads. In Eeslaht on the west side birds are less numerous but with different species.

North-east from Haapsalu lies Silma Looduskaitseala (NPA). Some of the towers on E-side of Saunja laht and S-side of Sutlepa meri are usually quite easy to reach by car.

naytakartalla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s