Viljandi, VILJANDIMAA

Koko ja laajuus:

Neljän kilometrin pituisen Viljandi järven pohjoispuolella levittäytyy 10 neliökilometrin kaupunkialue. Järven pinta on selvästi kaupunkia alempana syvässä rotkossa. Helpointa retkeilymaastoa ovat järven niityrannat ja pohjoispään kosteikko sekä vanhaa linnoitusta ympäröivät puistot ja pusikot. Lossimäen ja riippusillan luona huojuu vanhan puiston puita. Lännempänä Hariduse kadun takana rinne on kosteapohjainen pähkinälehto.

Saavutettavuus: tahtitahtitahti

Helppoa.

Linnut/lajisto:

Järvi on kohtalaisen karu, puisto sitäkin mehevämpi. Käpy- ja tammitikan lisäksi pesivät mm. nokkavarpunen, viitatiainen ja kultarinta. Pähkinäpensaikosta voi hyvinkin löytyä suomukka ja pähkinänkääpä.

Majoittuminen ja muut palvelut: –

Rakenteet: –

Ajo-ohje: –

Lisätiedot: –

Paras aika havainnoida:

Kevät ja kesä.

naytakartalla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s