Vetikun lammikot, LÄÄNE-VIRUMAA

Koko ja laajuus:

Noin 5 km Rakveren keskustasta kaakkoon sijaitsee kolme pientä lammikoa, Vetikun kylän lähettyvillä. Kaikki kolme sijaitsevat pienellä aluella ja ovat reheviä potentiaalisia lintujärviä. Lännestä itään järvet ovat nimeltään, Väikejärv, Suurjärv sekä Mõdriku järv.

Saavutettavuus: tahtitahtitahti

Lammikoille on kohtalaisen helppo löytää ja päästä.

Linnut/Lajisto:

Kokonsa puolesta kaikki kolme lammikkoa eivät ehkä kerää niin valtavia määriä lintuja, mutta ne poikkeavat selvästi edukseen ympäröivästä valtabiotoopista ja ovat sikäli hyviä kohteita kaikenlaisille lintulajeille.

Pesivistä lajeista järvien vakiolajeihin kuuluvat pikku-uikku, liejukana, mustakurkku-uikku ja laulujoutsen, sekä naurulokki. Naurulokeilla lienee alueella pienehkö muutaman sadan linnun kolonia. Alkusyksystä 2017 kaikilla lammikoilla oli runsaasti vesilintuja, lähinnä anaksia. Kesällä 2017 järvellä pesi myös laulujoutsen, joka ei ole kovin yleistä Virossa. Lisäksi ainakin Suurjärven matalat rannat keräävät pieniä määriä muutolla pysähtyviä kahlaajia.

Talvella mikäli järvet pysyvät auki voi niiltä löytää myös talvehtivia pikku-uikkuja tai kuningaskalastajia.

Majoittuminen ja muut palvelut:

Kaikki palvelut löytyvät Rakveresta.

Rakenteet:

Ajo-ohje:

Lähde ajamaan Rakveren keskustasta päätietä kohti kaakkoa, Rägaveren suuntaan. (tie no 88) Noin 5 km:n jälkeen peltoaukean jälkeen kääntyy vasemmalle ison maatalon pihaan tie, jonka läpi ajettaessa löytyvät ensimmäiset lammikot. Kolmas erillinen Mõdriku järv löytyy noin 3km jälkeen päätiestä vasemmalle.

Lisätiedot:

Paras aika havainnoida:

kevät-kesä-alkusyksy

naytakartalla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s