Ruhnu, SAAREMAA

Koko ja laajuus:

Ruhnu on 11,5 neliökilometriä kattava saari keskellä Riianlahtea. Se kuuluu hallinnollisesti Saarenmaalle ja on Viron kuntauudistuksen (2017) myötä Viron pienin kunta. Saari on pääosin metsää, noin 60% siitä on mäntymetsää, mutta länsirannalla on myös peltoja ja niittyjä.

Saavutettavuus: tahti

Kohtalaisen hankalasti saavutettava saari. Laivayhteys toimiin nykyisin Pärnusta ja Roomassaaresta (Kuressaare) mutta on epäsäännöllinen ja toimii pääosin kesäaikaan. Etenkin kovalla tuulella myös peruutuksia tulee . Aikataulu löytyy täältä. Marras-huhtikuun saarelle pääsee vain lentokoneella. Lentokenttä ja satama sijaitsevat saaren eteläpäässä.

Linnut/Lajisto:

Lintulajisto on monipuolista. Saarella on 2017 päättyneessä lintuatlaksessa havaittu vähintään 85 pesimälajia, joita ovat mm. ruisrääkkä (2014, 37Ä) pikkusieppo, idänuunilintu, keltahemppo ja kirjokerttu, mutta saarille tyypillisesti tikat sekä pöllöt puuttuvat. Keväin syksyn sen ohittaa muutolla vielä kourallinen muita. Syksyllä 2017 saarella havaittiin 107 lintulajia viikonlopun aikana. Ruhnussa havaittiin Viron ensimmäinen taigarautiainen vuonna 2016, sekä toinen aavikkotylli 2014. 

Nisäkäslajistoon kuuluvat kaikki Virossa tavattavat peruslajit ja kerran siellä on tavattu myös suurpedoista karhu. Ei tiedetä kuinka karhu sinne päätyi mutta olettevasti uimalla.

Muun lajiston erikoisuuksiin kuuluvat mm. haisukonna joka on kylläkin erittäin harvinainen saarella ja sen luultiin jo kuolleen sukupuuttoon.

Majoittuminen ja muut palvelut:

Saarella on ainoastaan yksi varteenotettava majoituspaikka, Liise Talu, saaren keskiosassa, mikä tarjoaa kaikenlaista palvelua kuljetuksista, ruokailuun ja majoitukseen. Myös oma kauppa ja posti löytyvät saarelta.

Rakenteet:

Saaren länsiosassa on metallinen majakka keskellä metsää.

Ajo-ohje:

Lisätiedot:

Paras aika havainnoida:

Kevät-Kesä ja etenkin syksy


naytakartalla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s