Porkunijärv, LÄÄNE-VIRUMAA

Koko ja laajuus:

Porkunijärv on pienehkö, n. 45 hehtaarin kokoinen rehevä mutta kovavetinen järvi. Eteläosa vaikuttaa vaikeasti saavutettavalta ja jää hieman paitsioon mutta pohjoisosan näkee kauttaaltaan järven poikki ja ympäri kiertäviltä pengerteiltä. Järven pohjoisosassa on kyltti, joka kertoo että järvi kuivuu kokonaan joinakin vuosina. Tämä johtuu ainakin osittain siitä, että järveen ei tule laskuojia.

Saavutettavuus: tahtitahtitahti

Kohtelle on helppo löytää.

Linnut/Lajisto:

Loppukesästä järvi houkuttelee jonkinverran vesilintuja ja matalassa vedessä kahlailevia haikaroita ja rantakanoja. Määrät eivät ole kovin suuria, mutta järvi erottuu edukseen valtabiotoopista ja saattaa siten houkutella myös harvinaisempaa lajistoa. Elokuussa 2018 pohjoisosassa lenteli luottavaisen oloinen kuningaskalastaja. Todennäköisesti sillä oli pesä jossakin lähellä.

Järven eteläosa ajelehtivine saarineen vaikuttaa lähinnä soistuneelta metsäjärveltä. Kylän ympäröimän pohjoispään suojaisissa lahdissa kasvillisuus on rehevämpää ja hyönteisiä enemmän.

Majoittuminen ja muut palvelut:

Väike-Maarjasta löytyy muutama kauppa ja joitakin lounaspaikkoja ainakin sesonki-aikaan. Majoittuminen ja isommat kauppatarpeet kannattaa hoitaa Rakveressa.

Rakenteet:

Ajo-ohje:

Järvi on Rakveresta Väike-Maarjaan menevän valtatien tuntumassa. Rakveresta lähdettäessä 18 km Väike-Maarjan suuntaan tulee Kullengan kylä, josta käännytään oikealle Tamsalun suuntaan. Kullengasta (tietä 128) ajetaan 5 km kunnes olet perillä. Järvi jää vasemmalle kädelle eikä ainakaan kesällä näy tielle.

Lisätiedot:

Paras aika havainnoida:

Kevät ja loppukesä

naytakartalla

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s