Rocca al Mare’n ranta, HARJUMAA

Koko ja laajuus:

Koplin lahti on Tallinnan kaupungin luoteisosassa, ja ruovikkoinen lintualue lahden pohjukassa. Eläintarhan, Saku suurhallin, Rocca al Mare -ostoskeskuksen ja samannimisen hotellin pohjoispuolella levittäytyvä matala merenlahti on aivan Paldiski maanteen varrella.

Saavutettavuus: tahtitahtitahti

Tallinnan vanhaan keskustaan on matkaa viisi kilometriä. Paikalle pääsee läpi koko vuoden, bussi 41 kulkee väliä ’Balti jaam’ – ’Rocca al Mare’n koulu. Koulun parkkipaikka on melkein rannassa. Koulun ja itäpuolen uimarannan välillä ruovikon reunassa kiemurtaa kävelytie, jonka varrelle nousi 2018 lintutorni. Tornista näkee lahdelle, mutta ruovikko peittää näkyvyyttä. 

Linnut:

Tämä on kutakuinkin Tallinnan paras ja lähin linturetkipaikka. Rehevärantaisella lahdella levähtää keväällä paljon vesilintuja, hanhia ja toisinaan myös haikaroita. Keväällä 2016 lahdella oli yli 5000 tunda/metsähanhea. Kesällä seudulla pesivät mm. kuningaskalastaja ja pikkutiira. Kohde on erinomainen myös talvisin, niin kauan kun meri on auki. Talvella laskuojan muodostamassa sulassa talvehtii vaihteleva määrä sorsalintuja. Myös viiksitimali ja kuningaskalastaja ovat vakiolajeja talvisin.

Majoittuminen ja muut palvelut:

Hotell Rocca al Mare on kivenheiton päässä, yöpyminen maksaa alkaen 56 eur/yö. Lähin kauppa tai supermarket sijaitsee sadan metrin päässä.

Ajo-ohje:

Tallinnasta tultaessa käännytään Vabaõhumuuseumi-tielle. Rocca Al Mare’n koulun kohdalla on iso parkkipaikka, jossa on usein tilaa. Itälaidalla Stroomin rannan pysäköinti on Lahepea -kadun päässä.

Lisätiedot:

Ruovikkoalue on laaja mutta parhaiten linnut näkee kaakkoisnurkasta. Talvisin kannattaa myös liikuskella laskuojan tietämillä, jossa vesi jäätyy viimeiseksi.

Paras aika havainnoida:

Kevät, alkukesä ja alkutalvi.

naytakartalla

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s