Alutagusen seutu, IDA-VIRUMAA

Koko ja laajuus:

Alutaguse’n suoalue kattaa liki puolet Ida-Virumaan maakunnasta. Lännessä ovat Muraka-, Ratva- ja Seli-suot, idässä puolestaan Puhatu, Lauga ja Agusalu. Agusalu-Puhatu on suojelukohde (Ramsar), jossa liikkuminen on rajoitettua. Soiden väliin jää metsä, jota puolestaan halkoo maakunnan valtaväylä. Iisaku ja Mäetaguse ovat suurten peltojen keskellä.

Saavutettavuus: tahtitahtitahti

Suoalueille on luonnollisesti vaikea päästä, mutta esimerkiksi valtaväylällä jöhvi-vasknarva voi havainnoida metsän lomasta suoaluella lentäviä petolintuja, maakotkia ja niittysuohaukkoja.

Linnut:

Metsien ja soiden lajeja tietenkin näkyy. Metsoja kannattaa etsiä hiekkateiltä heti aamulla, teeret ja pyyt ääntelevät monin paikoin. Riekon ja lapinpöllön löytää hieman helpommin, kuin maan muista osista, onpa kuukkelikin tavattu muutamaan otteeseen.

Majoitus ja muut palvelut:

Kuremäellä toimii samassa talossa kahvila ja hostel. Iisakussa on kauppa ja huoltoasema, Alajõella kauppa. Peipsin rannalla on lukuisia majoituspaikkoja, mutta suurinosa niistä toimii vain kesäsesongin aikana – ranta kun on suosittu lomakohde.

Rakenteet:

Ajo-ohje:

Junalla pääsee Jõhvi’in, bussilla Jõhvi-Mustvee välille.

Lisätiedot:

Paras aika havainnoida:

Kaikki vuodenajat

In short:

This 50-by-20 km area has large bogs with forests in between. Grouse and woodpackers are rather abundant.

Train comes to Jõhvi and a bus runs between Jõhvi and Mustvee. Shops in Iisaku and Alajõe, petrol-station in Iisaku. Plenty of accommodation on Peipsi coast, but check first – some are open only during the holiday season.

naytakartalla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s