Kuressaare, SAAREMAA

Koko ja laajuus:

Kuressaare on viihtyisä pieni viheriöivä kaupunki. Linnan kulttuuriannin ohella mielenkiintoinen paikka on vallihautaa likellä oleva linnapuisto erikoisine puulajeineen. Linnapuiston lisäksi muita paikkoja ovat satamasta aukeava Kuressaare laht meren puolella, sekä lännessä 3-10 km:n päässä olevat kolme ruovikkoista lahtea, Linnu-, Suur- ja Mullutu laht. Muita vierailun arvoisia paikkoja ovat Roomassaare’n ja Nasva’n satamat.

Saavutettavuus: tahtitahtitahti

Saavutettavuus on erinomainen.

Linnut:

Linnapuistossa on tavattu pesivänä Viron ainoa sepelsieppopari. Vuonna 2015 reviiriä vartio risteymälintu, mahdollisesti edellisestä sekapesinnästä syntynyt koiraslintu. Linnapuistossa voi kuulla myös aikaisin keväällä vihertikan ääntelyä, tai mahdollisesti jopa nähdä lintuja. Lähikohteilla Kuressaare laht tulvii vesilintuja muuttoaikoina, sekä Linnulaht joka on uikkujen ja erityisesti sotkien suosiossa. Suurlaht puolestaan vetää Anas-sorsia syksyllä.

Majoittuminen sekä muut Palvelut:

Kaupunki pursuaa majoituspaikkoja ja jokaiselle löytyy varmasti mieluinen. Kaupungin keskusaukion kupeessa on tavaratalo josta on ostettavissa ruokaa monenlaiselle retkelle.

Rakenteet:

Linnulahdella on lintutorni, mikä on rakennettu vai muutama vuosi sitten.

Ajo-ohje:

Kuressaare laht näkyy huonosti kaupungista, joten kannattaa siirtyä länsirannan lintutorniin. Lähde keskustasta Nasva’n suuntaan ja käänny kaupungin rajan jälkeen vasemmalle Loode tammik -kyltin kohdalta. Eteenpäin 600 m, vasemmalle 500m ja oikealle 400m, niin olet tornilla. Autolla on mahdollista ajaa perille. Toinen kohta, josta näkee kohtuullisen hyvin, on vedenpuhdistamon ranta lahden kaakkoisrannalla.
Linnulaht’en koillispää on rikkonaista, vaihtelevaa maastoa, jossa kannattaa olla tarkkana. Itse Linnulaht on paljolti kasvillisuuden peitossa, sinne näkee joten kuten luoteisrannan tieltä. Suurlaht on edellistä vaikeammin hallittavissa, pohjoispäähän vie yksi tie, toinen polku on Suur- ja Linnulaht’ea yhdistävän ojan varressa. Mullutulaht on sitten kaikkein hankalin havainnoitava. Sinne pääsee Kuressaare – Kihelkonna tieltä, Paevere’stä, Paadla -bussipysäkin kohdalta. Huonokuntoinen pikkutie päätyy laajan niityn reunaan, josta järven rantaan on 800 m:n kävely.
Vedenpuhdistamo on etelässä lentokentän lounaispuolella, Roomassaare’n tie varrella. Kaupungin bussi liikennöi välillä Roomassaare – keskusta.
(Kaatopaikka oli kaupungin itäreunalla, Marientali tee’ltä käänny Kuressaare tee’lle ja jatka 500 m.)

Lisätiedot:

http://www.visitestonia.com/fi/parhaat-lomakohteet-virossa/viron-kaupunkioppaat/kuressaari-saarenmaan-paakaupunki

In Short:

Kuressaare bay holds waterfowl during migration-periods (feb-apr, aug-oct), sometimes also in the winter. There is a tower on the west side of the bay, about 3 km SSW from the castle, which can be reached by car. The lakes Linnu-, Suur- and Mullutu are very difficult to observe as they are surrounded by reed-beds – try the NW-side of Linnulaht for grebes and feeding Caspian terns. Kuressaare waterworks is close to Roomassaare port, across the road from the airport. Waders sometimes stop here during autumn. The port itself is just a rocky spit, but in winter it often stays ice-free longer than the bays. A bus runs between city centre and Roomassaare. Nasva-harbour 4 miles W from the city can also be worthwhile. The rubbish-dump lies just E of the city, but it should be closed by now. 

naytakartalla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s