Prangli, HARJUMAA

Koko ja laajuus:

Viimsin kuntaan hallinnollisesti kuuluva iso, ympäri vuoden asuttu saari sijaitsee Tallinnan edustalla olevalla merialueella. Saaren kokonaispinta-ala on yli 6 km2. Saari on valtaosin hiekkaista mäntymetsää, ja monet rannat ovat hiekkapitoisia karuja ja kivisiä paikkoja. Myös joitakin lehtoniittyjä esiintyy.

Saavutettavuus: tahtitahti

Prangli on saavutettavissa ympäri vuoden. Lautta lähtee Leppneemestä, Viimsistä, kaksi kertaa päivässä, 7 päivää viikossa. Aikataulu löytyy täältä.

Linnut/Lajisto:

Saarella on havainnoitu muuttoa erittäin vähän, mutta sopivalla ilmalla voi luultavasti nähdä hyvin lintuja. 2010 saarella nähtiin heikon vesilintu- ja hanhimuuton ohessa mukavasti harvinaisuuksia, mm. silkkihaikara ja rantakurvi. Kuten Aegnassakin saarella levähtää keväisin paljon hyönteissyöjiä ja se lienee tärkeä levähdysalue niille.

Saaren pesimälajisto koostuu tavallisesta merenrantalinnustosta.

Saaren luonnon ja maaperän erityispiirteisiin kuuluu maasta kumpuava maakaasu, joka on ainoita paikkoja Virossa jossa sitä esiintyy.

Majoittuminen ja muut palvelut:

Pranglissa on oma kauppa (Prangli kauplus), mikä sijaitsee saaren keskivaiheilla, sekä oma ravintola. Lisäksi löytyy ainakin muutamia majoituspaikkoja, mm. Mardi puhketalu, saaren lounaiseen työntyvällä niemellä, sekä sataman tuntumassa Ylesaaren leirintäalue (Prangli turismiühistu), jossa on myös muutamia mökkejä. Majoituspaikoista on vuokrattavissa mm. polkupyöriä tai sauna. Näissä paikoissa on tarjolla myös opastuksia sekä muita palveluita.

Rakenteet:

Saaren pohjoisosassa on majakka sekä joitakin neuvostoaikaisia rakennuksia jotka tarjoavat mukavasti suojaa.

Ajo-ohje:

Lisätiedot:

Mardi puhkemaja ja Ylesaaren leirintä

Paras aika havainnoida:

Kevät-kesä

naytakartalla

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s