Prangli, HARJUMAA

Koko ja laajuus:

Viimsin kuntaan hallinnollisesti kuuluva iso, ympäri vuoden asuttu saari sijaitsee Tallinnan edustalla olevalla merialueella. Saaren kokonaispinta-ala on yli 6 km2. Maasto on valtaosin hiekkaista mäntymetsää, ja monet rannat ovat karun kivisiä hiekkapitoisia paikkoja. Myös joitakin lehtoniittyjä esiintyy.

Saavutettavuus: tahtitahti

Prangli on saavutettavissa ympäri vuoden. Lautta lähtee Leppneemestä, Viimsistä, kaksi kertaa päivässä, 7 päivää viikossa. Aikataulu löytyy täältä.

Linnut/Lajisto:

Saarella on havainnoitu muuttoa erittäin vähän, mutta sopivalla ilmalla voi luultavasti nähdä hyvin lintuja. Vuoden 2010 retkellä nähtiin heikon vesilintu- ja hanhimuuton ohessa mukavasti harvinaisuuksia, mm. silkkihaikara ja rantakurvi. Kuten Aegnassakin saarella levähtää keväisin paljon hyönteissyöjiä ja se lienee niille mieluisa levähdysalue.

Pesimälajisto koostuu tavallisesta merenrantalinnustosta.

Luonnon ja maaperän erityispiirteisiin kuuluu maasta kumpuava maakaasu. Tämä on ainoita paikkoja Virossa, jossa sitä esiintyy.

Majoittuminen ja muut palvelut:

Pranglissa on oma kauppa saaren keskivaiheilla, sekä oma ravintola. Lisäksi löytyy ainakin muutamia majoituspaikkoja, mm. Mardi puhketalu, saaren lounaiseen työntyvällä niemellä, sekä sataman tuntumassa Ylesaaren leirintäalue (Prangli turismiühistu), jossa on myös muutama mökki. Majoituspaikoista on vuokrattavissa mm. polkupyöriä tai sauna. Tarjolla on myös opastuksia ja muita palveluita.

Rakenteet:

Saaren pohjoisosassa on majakka sekä joitakin neuvostoaikaisia rakennuksia, jotka tarjoavat mukavasti suojaa.

Ajo-ohje:

Lisätiedot:

Mardi puhkemaja ja Ylesaaren leirintä

Paras aika havainnoida:

Kevät-kesä

naytakartalla

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s