Tamula ja Vagula järvet, VÕRUMAA

Koko ja laajuus:

Kaksi kirkasvetistä järveä metsämantereen keskellä.

Saavutettavuus: tahtitahti

Tamulajärvelle näkee hyvin pohjois- ja itärannalta, mutta Vagulajärven havainnoiminen on hieman hankalampaa. Hyvän yleiskäsityksen saa Vagulajärven pohjoispuolelta tien 69 varrelta.

Linnut:

Kirkasvetisille mutta rehevärantaisille järville kerääntyy keväisin jonkin verran hanhia ja muuttoaikaan myös kahlaajia. Syksyllä ruovikoihin saapuu yöpymään isoja kottaraisparvia ja yli 6000 linnun parviakin on nähty. Myös pääskyjä on nähty runsaasti. Vagulajärvellä on tilaisuus nähdä sisämaassa harvinaisia Gavioita. Myös mustatiiroja voi olla usempi sata nähtävillä. Rehevimpien rantojen äärellä kuulee keväällä ja alkukesästä kerttusia ja sirkkalintuja.

Majoittuminen ja muut palvelut:

Võrun kaupungissa on runsaasti marketteja ja tankkauspaikkoja. Majapaikkojakin on useita, esim Tamulajärven välittömässä läheisyydessä Hotell Tamula.

kVõru Tamula maa
Tamula järv
kVõru Vagula maa
Vagula järv

Ajo-ohje:

Tamulajärvi on suoraan Võrun kaupugin rannassa. Vagulajärven itäpään uimarannalle päästäkseen pitää koukata eteläkautta. Länsipään uimarannalle käännytään tieltä 69 (Võru – Tõrva) Järveren bussipysäkin kohdalta.  Viereiset kala-altaat ovat nykyisin kuivaa joutomaata.

Lisätiedot:

Roosisaaren silta on varattu ihmisille, joten siinä saa katsella rauhassa.

Paras aika havainnoida:

Muuttoaika tai alkukesä

naytakartalla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s