Kärevere luht ja kävelyreitti, TARTUMAA

Koko ja laajuus:

Käreveren luhta on vajaan neliökilometrin kokoinen aukea maantien ja Emajoen vieressä. Sieltä Ilmatsalun altaille on järjestetty 5,2 km pitkä opastettu kulkureitti. Kävelyreitti (eli matkarada) lönköttelee pari kilometriä metsässä, ylittää laskuojan ja jatkaa ojanvartta Ilmatsalun lintutornille ja edelleen Ilmatsalun kylään. HUOM: Tulvan aikaan silta voi olla mahdoton ylittää.

Saavutettavuus: tahtitahtitahti

Tartto – Tallinna päätie on aivan vieressä.

Lajisto:

Käreveren sillan luona voi tutustua Emajoen rantaluhtien biotooppiin. Jokivarren kahlaajien käydessä soidintaan ovat säännöllisiä ohikulkijoita myös mustahaikara, kiljukotkat ja muut pedot.

Majoittuminen ja muut palvelut:

Paikalla ei ole palveluita, mutta eivätpä Ilmatsalu tai Tartto turhan kauas jää.

Rakenteet:

rmk Kärevere-Ilmatsalu

Ajo-ohje:

Päätieltä poikkeaa pikkutie pohjoiseen luhdalle 500 metriä Käreveren sillan itäpuolella. Etelään kävelyreitille johtava tie alkaa 500 metriä kauempaa. Linja-autolla pääset bussipysäkille ’Kärevere sild’.

Lisätiedot:

Jokivarren kasvillisuuteen voi lähemmin tutustua 20 km:n päässä Palupõhjassa. Se on Valmaotsasta alkavan pikkutien päässä.

http://loodusegakoos.ee/kuhuminna/puhkealad/tartu-jogeva-puhkeala/1645

Paras aika havainnoida:

Kiljukotkat tulevat huhtikuussa, kahlaajat ja rantakanat vapun vaiheilla ja yölaulajat kesän kynnyksellä. Sarat kukkivat kesäkuussa.

In short:

Here one gets a first touch of the paludifying grasslands so characteristic of River Ema. Plants can better be studied at Palupõhja. At Kärevere meadow waders display while Spotted Eagles and other raptors pass by hunting and Black Storks soar above.

Kärevere is really easy to reach. Just go to bus-stop ‘Kärevere sild’ on the main highway. A small road leading north starts there and just behind the buildings you find the meadow. Another dirt road starts about one kilometer east from the bridge going south. Here you get to a trail leading to Ilmatsalu fish-ponds. The 5,2 km trail steps into forest at first, crosses a bridge and then follows the main ditch. NOTE: the bridge might be under water!

naytakartalla

dsc_7715
Käreveren vanha silta (c) Pentti Selin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s