Tahkuna, HIIUMAA

Koko ja laajuus:

Pieni majakka seisoo puuttomalla niemellä. Mäntymetsä ulottuu melkein majakalle saakka, rannassa on vajaan sadan metrin levyinen niitty, vesiraja on hiekkaa ja kivikkoa. Majakan juuresta merelle aukeaa esteetön 200 asteen näkymä.

Saavutettavuus: tahtitahtitahti

Tie jatkuu suoraan majakalle asti.

Linnut:

Syksyllä vesi- ja rantalintujen muutto on runsasta, mutta maalintujen määrät vähäisiä. Keväällä merimuuton lisäksi menee joskus maalintuja niemeä pitkin pohjoiseen.

Majoittuminen ja palvelut:

Tahkunan niemen metsissä on lomamökkejä ja lisää rakennetaan jatkuvasti. Lähimmät kaupat ja ravintolat ovat Kärdlassa ja Kõrgessaaressa. Lehtman satamassa on pieni baari.

Rakenteet:

Ajo-ohje:

Kärdla-Kõrgessaare-päätieltä käännytään pohjoiseen, kyltit Tahkuna tuletorn 11 km ja Estonia mälestusmärk 11 km. Tietä pääsee suoraan majakalle.

Lisätiedot:

Majakkaa ympäröivä aita on yleensä hyvä tuulensuoja, mutta huono sateensuoja.

Paras aika havainnoida:

Syysmuutto heinä-marraskuussa.

In short: 

At Pt.Tahkuna there is a lighthouse surrounded by a fence which will protect you against wind but not against rain. Turn north from the main Kärdla-Kõrgessaare road at the sign ’Tahkuna tuletorn 11 km’ or ’Estonia mälestusmärk 11 km’. Nearest food and lodging at Kärdla and Kõrgessaare.

In spring there is sometimes good migration of passerines and often something happening at sea as well. During summer and autumn lots of divers, ducks, waders etc. pass the point on migration.

naytakartalla

Yksi vastaus artikkeliiin “Tahkuna, HIIUMAA

  1. Tahkunan asema hyvänä lintupaikkana on aliarvioitu tässä kuvaukessa.Tahkunasta kannattaisi mainita, että paikalla on tavattu useita kaikkein kovimman luokan rariteetteja. Se on siis erittäin potentiaalinen paikka harvinaisuuksien näkemiseen. Keväällä myös menee petoja. Maalintuja ei mene keväällä ”joskus” vaan niitä menee käytännössä aina. t.RLS

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s