Piklan kala-altaat, PÄRNUMAA

Koko ja laajuus:

Altaat ja laaja ruovikko lintulahden pohjukassa. Osa Rannametsa – Soometsa kaitsealaa.

Saavutettavuus: tahtitahtitahti

Kohteet ovat helposti saavutettavissa

Linnut:

Keväällä rantalintujen muutto voi olla vilkasta, kuten kablissakin. Paikallisia on eniten altaiden eteläpuolella lepäävällä merenlahdella. Syksyllä ruovikot keräävät kerääntyviä kottaraisparvia. Pesimäaikana ruovikosta kantautuu rastaskerttusten mahtavan mieskuoron lisäksi mm. kaulushaikaran ja rantakanojen ääniä. Pikkuhuitti ja pikku-uikku tavataan liki vuosittain.

Keväällä Piklan linnumajan luona on piilokoju josta on mahdollista kuvata mm. kaulushaikaran puuhia. Kysy lisää majatalosta. 

Majoittuminen ja muut palvelut:

Lähin majoituspaikka on Pikla linnumaja mutta muita palveluja on etsittävä Võisten tai Häädemeesten suunnalta, mahdollisesti kauempaakin.

Rakenteet:

Kolme lintutornia.

kPikla maa

Ajo-ohje:

Pärnu-Riika päätiellä, 2,5 km etelään Võisten kirkolta, on Kaasiku -niminen bussibysäkki. Sen kohdalta lähtee pikkutie länteen kohti rantaa ja altaita. Käänny ensin 100 m:n päässä risteyksessä oikealle, sitten on vuorossa mutka vasemmalle ja 900 m pitkä suora. ÄLÄ JATKA SUORAAN rantaan asti, vaan käänny ensimmäisen altaan jälkeen seuraamaan sen länsireunaa. Lintutorni on 500 m:n päässä ja sieltä näet muut tornit, samoin koko paikan. Altaiden ympäri pääsee kävelemään aika ajoin niitettäviä vallipolkuja myöten.

Lisätiedot:

Paras aika havainnoida:

Kevät ja yölaulaja-aikaan kesä.

In short:

 Once fish-ponds, these reed-beds are now part of Rannametsa – Soometsa protection area. There are three towers that cover the whole area. The place is at its’ best in spring when there is plenty of waterfowl around while some migrants pass low overhead. In summer Savi’s Warblers breed and Little Crake is quite possible as well.

On E4 there is a bus-stop called ’Kaasiku’, some 2,5 km south of Võiste church. Turn west at the bus-stop onto a dirtroad, then right, left and through a farm. After the first pond take a sharp left (NOT STRAIGHT) and you shall reach the first tower. Don’t go near the farm at the NW-corner of the area as people there do not want to be disturbed.
Food and accommodation are found on E4, but not really close.

naytakartalla

Yksi vastaus artikkeliiin “Piklan kala-altaat, PÄRNUMAA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s