Kevätretki Matsaluun 2023

Matsalu 18.-23.4.2023 (5 yötä)


Takuuvarma retki nähdä huikeita lintumääriä! Matsalun lahti on Viron vanhin Ramsar-sopimuksella suojeltu kosteikkoalue joka kerää syksyllä ja keväällä valtavia lintumääriä. Retkellä tutustutaan Matsalun etelä- ja pohjoisrannikkoon sekä Haapsalun alueen kohteisiin. Yhtenä aamuna käydään Põõsaspeassa.


Katso tarkemmin kohdetietoja täältä. Matsalu, Puise, Haapsalu, Põõsaspea


Huhtikuussa ensimmäiset kattohaikarat ovat saapuneet pesimäpaikoilleen. Myös joutsenia ja hanhia on runsaasti joka puolella Matsalussa. Molempia lajiryhmiä voi nähdä olosuhteista tai säistä riippuen vähintään tuhansia tai jopa kymmeniä tuhansia. Muita vesilintuja kuten anaksia ja sotkia nähdään myös paljon. Retkellä pyritään etsimään myös tikkoja ja petolintuja, sekä muita alkukevään lintuja. Tammitikka, mustapyrstökuiri, pikkutiira ja avosetti pesivät alueella. Arktiset muuttolinnut alkavat kokoontua Matsaluun ja niiden alkavaa muuttoa voi jo nähdä. Suotuisten muutovirtausten osuessa ajankohtaan myös Suomen kurjet muuttavat. Retken aikana yritetään päästä kuulemaan myös Sakaalin ulvontaa.

retken alustava hinta 590eur/henkilö

Ilmoittaudu retkelle alla olevalla kaavakkeella. Kerro viestissäsi myös osallistutko yksin vai yhdessä jonkun kanssa.

Ilmoittaumisen jälkeen saat vielä myöhemmin vahvistussähköpostin

HUOM! Ilmoittauminen ei vielä sido lähtijää vaan se tapahtuu myöhemmin sähköpostilla, eikä ennakkomaksuja peritä. Kysy tarvittaessa myös varasijoja tai muita retkiajankohtia.

palaa takaisin retkisivulle