Viidumäe LKA, SAAREMAA

Koko ja laajuus:

Suhteellisen pienialainen metsien, soiden ja niittyjen pirstoma luonnonsuojelualue. Tunnetaan parhaiten runsaasta kasvilajistostaan. Sijaitsee Saarenmaan korkeimmalla kohdalla (59m).

Saavutettavuus: tahtitahtitahti

Helposti löydettävissä Kuressaare – Vilsandi väliseltä osuudelta.

Linnut/Lajisto

Luonnonsuojelualue on perustettu kasveja ja metsiä varten, mutta mikään ei estä havainnoimasta myös lintuja. Etenkin keväällä alueella voi kuulla useita pöllöjä sekä tikkoja. Merikotka kuuluu pesimälajistoon. Parhaiten alue tunnetaan kasveistaan ja tiedossa on yli 700 eri lajia. Siellä on tiettävästi myös Saarenmaanlaukun (Rhinanthus osiliensis) ainoa esiintyminen maailmassa ja Virossa. Muita kasvilajeja ovat mm. muratti, punavalkku ja vuorikuisma.  

Majoittuminen ja muut palvelut:

Hyviä majoituspaikkoja on vähän mutta varmiten ne löytää Kuressaaresta, mistä löytyy myös hyvät muut palvelut. Keskivaiheilla puistoa sijaitsee opastuskeskus, mutta se lienee auki vain kesällä.

Rakenteet:

Raunamäen näkötornista voi havainnoida ympäröivää metsää.

Ajo-ohje:

Kuressaaren keskustasta tulee Viidumäelle yhteensä ajomatkaa 27 km. Kuressaaresta lähde ajamaan kohti Kihelkonnaa. Arandan kohdalta käännytään Lümandan suuntaan vievälle tielle. Aja päällystettyä tietä 8,8km kunnes tulee viitta oikealle ”Viidumäe LK”. Opastuskeskukselle tulee tästä matkaa vielä 2,5 km.

Lisätiedot:

Paras aika havainnoida:

Kevällä ja alkukesästä, kun linnut ja kasvit heräävät.

naytakartalla

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s