Uutiset

23.10.2018

Syksy huipentuu Virossa kun arkinen seutu tyhjenee linnuista.

Näkyvin ja kuuluvin lintu on tällä hetkellä valkoposkihanhi jonka massat vyöryvät Viron yli. Muutto keskittyy pohjoiseen jossa päiväsummat ovat kymmeniä tuhansia. Viikonloppuna Põõsaspeassa laskettiin jopa yli 100 000 hanhea. Mukana parvissa meni mm. pikkukanadanhanhi ja punakaulahanhi. 

Syksyn tulosta kertovat myös suurenevat alliparvet sekä koivuissa ja rikkaruohokasvustoissa pörräävät äänekkäät urpiaisparvet. Hyvällä onnella parvesta löytää myös vaalemman tundraurpiaisen.


18.5.2018

Retkioppaan tiimi kaipaa palautetta sivuston laadusta ja sisällöstä!

Retkioppaan kävijämäärät kasvavat koko ajan. Sivuja ja kohdeopasteita on ladattu jo yli 40 000 kertaa. Haluamme rakentaa ja kehittää svustoa käyttäjäystävälliseksi ja olla ajan hermolla jakamassa uusinta tietoa Viron luonnosta, luontomatkailusta, sekä majapaikoista. Palautetta sivujen sisällöstä tulee erittäin vähän ja tästä johtuen haluaisimme kuulla käyttäjien kokemuksia ja tuntemuksia sivuston sisällöstä.

Ole hyvä ja jätä alla olevasta linkistä meillä palautetta, niin olet mukana tekemässä parempaa ja tuhdimpaa tietosisältöä. Kysymyksiin vastaamiseen menee noin 5 min.

Lähetä palautetta

Kaikkien palautetta 31.12.2018 mennessä jättäneiden kesken arvotaan 1 kpl Viron Lintuatlas -kirjoja. Kirjan arvo on ~50 eur! 4.4.2018

Kevät saapuu Viroon pienin askelin

Suomen edustalle jäätynyt jääsohjo ajautui pohjoistuulien painamana Viron rannikolle, maaliskuun loppupuolella ja ahdistaa siellä nyt talvehtimisalueilta saapuvia vesi- ja muuttolintuja. Jää ja lumi luo kuitenkin erittäin otolliset valot lintujen kuvaamiselle. Kakumäen niemellä jäälautat olivat painaneet lähes 200 kyhmyjoutsenta ja satoja vesilintuja aivan rantaviivan tuntumaan ja niitä pääsi kuvaamaan häiritsemättä hienossa valoissa. Talvi pitää kuitenkin otettaan tiukasti ja pääsiäisen sankka lumisade on tai oli monen linnun kohtaloksi. Se tietää merikotkille juhlia ja niitäkin pääsee nyt kuvailemaan erittäin otollisissa oloissa.

Talviset ovat maisemat myös sisämaassa. Keila-Joen ympäristössä koskelot ja lukuisat koskikarat viihtyvät aivan ihmisiä pelkäämättä kartanon ja joen ympäristössä.

Kaiken kaikkiaan saapujia on vielä erittäin vähän. Paljassaaressa oli vasta vuoden ensimmäiset haahkat sekä yksinäinen tylli. Jokunen pieni hanhiparvi etsi turhaan sulia ruokailualueita painautuen kovan länsituuleen saattelemana kauas itään.