Kiljukotka

Kiljukotka / Aquila clanga / Suur-konnakotkas (rk)

Esiintyminen: Keväällä kiljukotkat saapuvat pikkukiljukotkia aiemmin, jo maalis-huhtikuun vaihteessa. Linnut lentävät soidinta huhtikuussa ja toukokuun alussa. Pesimäkanta 10-20 paria on jakaantunut 5-8:lle paikkakunnalle maan keskiosiin. Pesä rakennetaan soistuneeseen vanhaan lehtimetsään. Kiljukotka-lajien tiedetään risteytyvän keskenään. Syysmuutto syyskuun loppupuolella. (RK tarkasti havainnot v.2000 asti).

Havaintoja (73): Kevät: 4.4.2005 Tartumaa 1”p (mb,pk), 13.4.2006 Häädemeeste, Pulgoja 1(subad)m (pk,eva), 24.5.2002 1m (SLA), 25.5.2004 Ristna 1”p (tk,jl,ym), 28.5.2006 Noarootsi, Riguldi 1”p (kha,ji), Kesä: 23.6.2001 Põlvamaa 1(3-4kv)p (sc,jh,ts), 27.7.2004 Raplamaa 1”p (pk,mos), 26.8.2003 Tartumaa 3”p (df,pk,ym), 29.8.2002 Tartumaa 2”1’p (pk,ple), Syksy: 14.9.2001 Saue 1’p (sc), 27.9.2002 Taebla, Nigula 1”p (mka), 7.10.1994 Martna, Rõude 1(+3kv) (sc,ym), 16.9.-14.10.2007 1p (SLA), Talvi: -. (Pettay.T; Viron Linnut Havainnot 1990-2010)

Tuoreet havainnot elurikkuksesta.

Lisää kuvia tarsigerista.