Vooremägi, TARTUMAA

Koko ja laajuus:

Kukkula Võrtsjärven eteläpäässä, josta avautuu näkymä järvelle ja jokisuulle.

Saavutettavuus: tahtitahtitahti

Kohteelle on helppo löytää

Linnut:

Suistossa näkyy sorsia ja tiiroja. Syyskesällä linnut liikkuessaan seurailevat rantoja, joten risteyskohdissa – kuten Vooremägi – niitä on ja näkyy enemmän kuin umpimetsässä. Täällä on myös seurattu Võrts järven uiveloiden syysmuuttoa.

Majoittuminen ja muut palvelut:

Lähimmät palvelut löydät Tõrvasta, majoitus, kaupat ym.

kVooremägi maa

Ajo-ohje:

Tartu-Tõrve -tieltä käännytään ”Purtsi” -nimisen bussipysäkin kohdalta pohjoiseen hieman Pukan risteyksen lounaispuolella. Risteyksissä valitse ensin 500m:n matkalla oikea-vasen-vasen ja sitten aukealla saavut talojen välistä mäelle oikean kautta kiertäen. Matkaa kertyy kaikkiaan 1,5 km.

Lisätiedot:

Paras aika havainnoida:

Kevät-kesä-syksy

In short:

A not-so-well-known spot at the south-end of lake Võrts. The view covers a small part of the lake and some reed-beds. In autumn smaal scale migration has been observed, Smews in particular. Other than this the place has not been visited.
From Tartu-Tõrva road (no.52) turn north at ’Purtsi’ -bus-stop just southwest of ’Puka’ crossroads. After that go right, left and left. After 1 km pass through the field, between the houses and enter Vooremägi in counter-clockwise way.
 

naytakartalla

Vooremägi alcatt
Kuningaskalastaja (Alcedo atthis), Kingfisher – (c) R. Lammin-Soila
Vooremagi00
Vooremägi – (c) R. Lammin-Soila

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s