Pussitiainen

Pussitiainen / Remiz pendulinus / Kukkurtihane

Esiintyminen: Keväällä ensimmäiset pussitiaiset saapuvat huhtikuun alussa. Kablissa muuttajia menee huhtikuun alusta vappuun saakka säännöllisesti, myöhemmin vain toisinaan. Laji pesii siellä täällä mantereen länsi- ja eteläosissa, kanta on 200-400 paria. Pussitiainen on kesällä harvinainen pesimäpaikkojen ulkopuolella. Vähäinen syysmuutto ajoittuu syyskuun puolivälistä lokakuun puoliväliin. Marraskuusta on kaksi havaintoa, talvelta ei yhtään.

Havaintoja (195): Kevät: 28.3.2003 Aardla polder 2p (i.ka,mot), 29.3.2007 KLA 1m (me), 3.4.2002 KLA a2m (tip), 14.4.2007 KLA 2m (tip,ppi,js), 29.4.2007 KLA 2m (me,au), 4.5.2001 Tahkuranna, Pikla 2pesää (jb,PSLY), 8.5.2006 Noarootsi, Sutlepa meri 2pesää (se,jpy), 26.5.2006 Tallinn, Punanen tn. 1/p (aj), Kesä: 23.6.2001 Raigla polder 4p (sc,jh,ts), 28.6.2008 Aardla polder 8 ad+juv (hhu,rli,ym), 2.7.2003 Tähtvere, Ilmatsalu 1”/6pull (tk,jl), 28.7.2003 Aardla polder 13’p (pk,mos), 20.8.2005 Käina laht 1’p (aa,hj,tnu), 23.8.2006 Ridala, Uuemõisa 4p (ave), Syksy: 12.9.2001 1m (SLA), 30.9.2006 Räpina, Perosoonöts 1m (tk,rls,tip), 12.10.2004 KLA 1m (pk,mos), 10.11.2002 1p (SLA), 27.11.2001 Haapsalu, puhdistamo 1m (sc), Talvi: -. (Pettay.T; Viron Linnut Havainnot 1990-2010)

Tuoreet havainnot elurikkuksesta.

Lisää kuvia tarsigerista.