Nasva, SAAREMAA

Koko ja laajuus:

Nasva on pienehkö lintukohde Kuressaaren kyljessä.

Saavutettavuus: tahtitahtitahti

Kohteelle on helppo löytää, mutta satama-alue on ahdas ja merelle näkee huonosti.

Linnut/Lajisto:

Nasva on parhaimmillaan talvella, kun joki on auki ja muut sulapaikat ovat jäässä, mutta kesällä ruovikon reunassa voi käydä yölaulajaretkellä ja läheiset lahdet keräävät toisinaan vesilintuja. Joessa on myös melko vuolas virtaama ja se pysyy pikkupakkasillakin auki. Noin 15-20 asteen pakkaset kuitenkin jo jäädyttävät kaikki avovesialueet. Joella käy paljon kalastajia myös talvella ja toisinaan haikarat ovat jo valmiiksi kärkkymässä roskakaloja. Nasvan lahdella on joinakin vuosina havaittu isoja vesilintumääriä mutta niitä voi olla vaihea havaita koska satama on melko suljettua aluetta.

Jokavuotisia pikkuharvinaisuuksia tai talvehtijoita joella ovat, pikku-uikku, kaulushaikara (eniten 3p 1/2019), turkinkyyhky ja kuningaskalastaja. Talvisista olosuhteista riippuen niitä kaikkia voi olla vaikea nähdä. Lisäksi lahdella pesii mm. pikkutiira ja avosetti. Muita alueella tavattuja harvinaisuuksia ovat sepelrastas ja vuorihemppo.

Lintumääriä:

Isokoskelo 2450p 20.1.2019

Anakset 1800p 8.10.2015

Harmaahaikara 78p 17.1.2021

Majoittuminen ja muut palvelut:

Kuressaaressa on paljon majoitusvaihtoehtoja ja kauppoja. Nasvassa on myös pari (savu)kalakauppaa jotka ovat epämääräisen vaihtelevasti auki.

Rakenteet: 

Ajo-ohje:

Nasva on 7,5 kilometrin päässä Kuressaaren keskustasta. Lähde Sõrven suuntaan ja joki ja silta sijaitsevat aivan päätien varrella. Päätien sillan molemmin puolin on toisinaan vesilintuja ja lokkeja. Satamaan voi ajaa joen molemmin puolin. Itäpuolen tie on monesti ollut auraamatta mutta satamaan (lännen puoleinen tie) pääsee aina. Kalatehtaan pihassa (Saare fishexport) voi käydä kääntymässä jos lunta ei ole liikaa. Rakennuksen takaa näkee jonkin verran joen molempiin suuntiin. Itse satama-alueen pihassa on aidattuja alueita venesatamaan ja entiselle jahtiklubille ei tule mennä ilman lupaa.

Lisätiedot:

Paras aika havainnoida:

Talvi

naytakartalla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s