Viitatiainen

Viitatiainen / Parus palustris / Salutihane

Esiintyminen: Keväällä viitatiaisen laulua kuuluu yleisesti maalis-toukokuussa. Laji on yleinen ja runsas pesimälintu kaikissa maakunnissa, kanta 60.000-100.000 paria. Syksyllä viitatiaisilla on taipumusta vaelteluun. Sõrven lintuaseman päiväsummat ovat syyskuun puolivälistä marraskuun alkuun moninkertaisia muihin vuodenaikoihin verrattuna. Talvikanta on 100.000-200.000 yksilöä.

Havaintoja (1831): Luettelossa mukana kuukausittain suurin määrä Kevät: 16.3.2007 7p (SLA), 16.3.2008 Helme, Taagepera 3Ä (rls,tip), 19.4.2003 11p (SLA), 1.5.2005 Lihula, Matsalu 3 (ek,tke), Kesä: 18.6.2000 Lihula, Keemu 12 (jala), 24.7.2006 8p (SLA), 6.8.1995 Häädemeeste, Urissaare 2poikuetta (mb,sc,ym), Syksy: 12.9.2010 Ridala, Haeska 30mSW (jkor,tnis,ym), 24.9.2007 12m30p (SLA), 30.9.2007 26m (SLA), 10.10.2003 9m22p (SLA), 20.10.2001 KLA 8m (me), 25.10.2002 3m40p (SLA), 14.11.2002 20p (SLA), Talvi: 9.12.2005 Käina, Kassari 2p (jl,tip), 14.12.2006 15p (SLA), 6.1.2009 Padise, Padise 20 (sle,VLS,ym), 15.2.2006 Illuka, Puhatu a3p (sc,jl,tip), 16.2.2001 KLA 20 (sc,tk,tip). (Pettay.T; Viron Linnut Havainnot 1990-2010)

Tuoreet havainnot elurikkuksesta.

Lisää kuvia tarsigerista.