Nummikirvinen

Nummikirvinen / Anthus campestris / Nõmmekiur

Esiintyminen: Nummikirvisiä alkaa saapua keväällä vapun aikoihin. Lintuja tavataan melkein yksinomaan pesimäpaikoilla. Harhailijoita ja muuttavia yksilöitä näkyy toukokuun alkupuolella, mutta vain yksittäisiä lintuja ja niitäkin harvoin. Laulukausi jatkuu heinäkuun alkuun. Nummikirvisen pesimäkanta on laskenut jo kauan, nykyisin se on 10-30 paria. Atlaksessa pesintöjä löytyi muutamalta rannikon rauhalliselta ja hiekkaiselta paikalta Iklan ja Tallinnan väliltä. Syysmuutto menee pääosin elokuussa ja elo-syyskuun vaihteesta lähtien laji on harvinainen.

Havaintoja (118): Kevät: 25.4.2000 Häädemeeste, Ikla 1p (rls,tip,ym), 28.4.2003 KLA 1p (me,j.paj,vpaj), 3.5.2001 1p (SLA), 8.5.2004 Ppea 1p nousi (jha,rmaa,ym), 17.5.2006 1m (SLA), 21.5.2002 KLA+Lepanina 2Ä+1 (me,tip,ym), 29.5.2004 Ristna 1p (tk,jl,ym), Kesä: 2.6.2003 Kihelkonna, Harilaid 2Ä+1 (tk,jl), 1.7.2009 Ppea 1p (me,jk), 8.7.2006 Tõstamaa, Potsepa 1p (rp), 12.7.2006 Kihelkonna, Harilaid 2p (jn,jsjö), 27.7.2010 Noarootsi, Haversi 1p (ak), 3.8.2009 1m (SLA), 16.8.2008 Tahkuranna, Pikla 1m (haho,mk,vo), 29.8.2003 1m (SLA), Syksy: 2.9.2000 2m (SLA), 28.9.1996 Meeksi, Meerapalu 1äN (gn,tip), 10.10.2000 Hanila, Puhtu 1m (jb), Talvi: -. (Pettay.T; Viron Linnut Havainnot 1990-2010)

Tuoreet havainnot elurikkuksesta.