Haarahaukka

Haarahaukka / Milvus migrans / Must-harksaba

Esiintyminen: Haarahaukkoja kiertelee kaikkialla maassa huhtikuun alusta juhannukselle asti. Sõrvessä esiintyminen painottuu touko-kesäkuun vaihteeseen. Laji kaiketi pesii vuosittain jossain syrjäkolkalla, kannanarvio on 0-5 paria. Syysmuutolla lintuja tavataan elokuun lopulta syyskuun loppupuolelle, mutta kevättä vähemmän.

Havaintoja (112): Kevät: 3.4.2004 1m (SLA), 13.4.2004 Taheva, Tsirgumäe 1p (rls,tip), 15.4.2008 Salme 1m (tip), 4.5.2006 2m (SLA), 10.5.2008 Narva, Laagna 1 (eeva), 13.5.2010 Loksa, Juminda nina 2p (jkor,j.lai,ym), 22.5.2006 Ridala, Herjava 2m (mval,tav), 24.5.2008 Kihnu, Linakula 1m (jn,mn,tnu), 26.5.2007 Aardla polder 2p (jn,uq,tip), Kesä: 14.6.2003 Pala, Ranna 1p (rls,tip), 18.6.2008 Suure-Jaani, Navesti 1p (ak), 20.6.2008 Vändra, Kaansoo 1p (ak), 11.7.2009 Ppea 1m (jk), 1.8.2006 Halinga, Kodesmaa Suurjärv 1p (elel), 30.8.2008 2m (SLA), Syksy: 7.9.1997 Alatskivi, Alatskivi 1 (sh,kh,vh), 15.9.2001 1p (SLA), 23.9.2007 1m (SLA), Talvi: -.  (Pettay.T; Viron Linnut Havainnot 1990-2010)

Tuoreet havainnot elurikkuksesta.

Lisää kuvia tarsigerista.