Punajalkahaukka

Punajalkahaukka / Falco vespertinus / Punajalg-pistrik

Esiintyminen: Muutama punajalkahaukka saapuu joka vuosi maahan toukokuun alkupuolella, mutta myöhemmin toukokuussa ja kesällä niitä näkyy vain harvoin. Laji pesii silloin tällöin, mutta Atlas-kartassa on vain kaksi mahdollista ja yksi todennäköinen pesimäruutu. Syysmuutto tapahtuu elo-syyskuussa, huippu elokuun lopussa. Vuosina 1996, 1997, 2001, 2002 ja 2007 havaittiin elo-syyskuussa useita kymmeniä lintuja, enin osa länsirannikolla. Myöhäisimmät kolme havaintoa ovat v.2003 lokakuussa Saarenmaalla.

Havaintoja (160): Kevät: 1.5.2006 Oru, Ingküla 1/ (at,Earl&co), 1.5.2009 Häädemeeste, Pulgoja /1”m (jaht,jn,ym), 4.5.2004 Aardla polder /1”p (jpel,ym), 8.5.2004 KLA 1”/1”m (me), 25.5.2003 Aardla polder 1/p (rls), Kesä: 23.6.2003 1p (SLA), 3.7.2006 Rannu, Sangla /1m (mot), 6.8.2007 1m (SLA), 11.8.2007 Taheva, Hargla 2’m1’p (pk,mos), 19.8.2006 Alajõe, Vasknarva 1”/p (ralli), 21.8.2002 4m1p (SLA), 25.8.1996 Noarootsi, Sutlepa 10’p (ralli), 30.8.1997 Noarootsi, Dirham+Spithamn a7’+a4’p (jr,jst), Syksy: 3.9.2005 Kõrgessaare, Tahkuna 2’ ja 4.9.2005 Pühalepa, Partsi 2’ (mhal), 15.9.2003 Lihula, Keemu 4’p (mha,t.im,k.jä), 19.9.2001 4m (SLA), 24.9.2006 1m (SLA), 10.10.2003 1p (SLA), Talvi: -.  (Pettay.T; Viron Linnut Havainnot 1990-2010)

Tuoreet havainnot elurikkuksesta.

Lisää kuvia tarsigerista.