Kuningaskalastaja

Kuningaskalastaja / Alcedo atthis / Jäälind

Esiintyminen: Tiedot kuningaskalastajan muutosta ovat vähäisiä. Lintuasemilla laji on tavattu huhtikuussa ja syys-lokakuussa, jotka lienevät muuttokaudet. Kuningaskalastajia pesii kaikissa mantereen maakunnissa, eniten Pärnu- ja Viljandimaalla, kanta 100-500 paria. Vuosien 2003-2009 atlaksessa sitä ei löytynyt länsirannikolta tai saarimaakunnista lainkaan. Talvehtivia on talvista riippuen 10-100 yksilöä.

Havaintoja (140): Kevät: 9.4.2007 Vihula, Vihula 2p (rls,tip), 10.4.2009 1p (SLA), 22.4.2001 Vastemõisa, Soomaa 3p (at,ym), 24.4.2001 Häädemeeste, Nigula 1m (pk,mos), 7.5.2007 Aardla polder 1p (uq), Kesä: 22.6.2008 Vändra, Kaansoo 2p pesä (ak), 6.7.2008 Kaiu 1p (tk,rls,tip), 5.8.2000 Taheva, Hargla 1’ (pk,mos), 21.8.2002 Lihula, Kasarijõgi 11p (sh), 25.8.2001 Mustvee, Mustvee 1p (rls), Syksy: 17.9.2001 Tähtvere, Ilmatsalu 4p (uq), 23.9.2008 Räpina, Sillapää loss 1äp (heho,jpy), 23.9.2008 1m (SLA), 18.10.2008 Meeksi, Mehikoorma 1p (rls), 2.11.2008 Alajõe, Vasknarva 1p (rls,tip), Talvi: 25.12.2006 Saku, Saue seireala 1p (atu,etu), 31.12.1999 Kaarma, Nasva 4p (lm,mr,ym), 4.1.2009 Kaarma, Nasva 3 (aa,hjal), 24.2.2005 Kihelkonna, Tagalaht 1p (lm), 22.2.-19.3.2005 Võru, Võrusoo 3-6p (uq,s.za). (Pettay.T; Viron Linnut Havainnot 1990-2010)

Tuoreet havainnot elurikkuksesta.

Lisää kuvia tarsigerista.